viernes, 5 de marzo de 2010

El sacrificio

Soy una cobarde y una pesada.

Cobarde porque...
Hace unos días escribí un post -que no publiqué- acerca del sacrificio. Lo releí un par de veces y era pura bazofia, os aseguro que mucho peor de lo habitual aquí. ¡Así que imaginad! Lo escribí durante un calentón, harta de ver cómo los mass media de la escalada (jajaJAJAjargh, ains, que me atraganto) violan los significados de las palabras tan a la ligera. Quería hacer una crítica pseudomordaz (el quiero y no puedo se apoderó de mi y creo que aun no me ha dejado) a la vez que una especie de homenaje a un amigo que se desloma currando, entrena a diario hasta las tantas, duerme 5 horas, no pierde la sonrisa y no se queja. "Eso es sacrificio" decía en resumen mi desafortunado post.

Quien quiera alimentar a las palomas que se sacrifique.

Pero es que da igual, a él se la suda el reconocimiento y a mi me preocupa en extremo sacar a la luz algo tan serio. Así que pasemos a temas más livianos: El cambio climático. Que síííí, que es liviano, joer.

Pesada hasta decir basta…
Uno de los problemas que tenemos en nuestro país es que estamos retrasados. Pongo como ejemplo un caso estremecedor, la práctica moda de llevar los pantalones por debajo de los calzoncillos. Lo vi por primera vez en Francia en el año '98, y aquí nos llegó ocho años más tarde.
Otro ejemplo de menor importancia, pero que está sucediendo ahora mismo en lugares desarrollados, es la difusión de los últimos hechos acaecidos en materia climática. Pero aquí no nos enteramos de nada, no vaya a ser que nos de por pensar mal. Para estar al día hay que saber, como mínimo, que a finales del 2009 un hacker destapó un montón de correos electrónicos comprometedores de la CRU (Climate Research Unit, que, para orientar a los no puestos en el tema, son unos tipos con influencia sobre el IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change, estos son los que hasta ahora han forjado la opinión internacional sobre el clima (maldición, no acabaré nunca con los paréntesis))). Estos correos atestiguaban cómo se habían manipulado datos de temperaturas con el fin de disimular o retrasar o esconder la realidad: la desobediencia climática ante sus calientes predicciones catastrofistas.
O sea y resumiendo, que unos tíos que van de científicos -científicos de titulación, no de moral-, cobrando morterada, tratan los datos de tal modo que parezca cumplirse todo lo predicho por los modelos 'oficiales' que preveían subida de temperatura, deshielo, aridez, muerte y destrucción cuando en realidad no estaba sucediendo. Y todo este lío, que tiene causas y repercusiones harto complejas, es tan solo la punta de iceberg. Pero como estoy lejos de querer aburriros más (claro, y ahora os vengo con la típica excusa del que ya no sabe qué decir), dejo el tema aquí y me voy a por la meteo, a ver si no la cagan y acertamos sector este finde.

Quien quiera aprender de verdad que se sacrifique, como los niños que tomen esas clases que van a aprender lo que no está escrito.

20 comentarios:

TR dijo...

hahah...tre bian TUFA...

dues coses: A MI TAMBË EM PASSA quan em bull molt el cap...meciono coses que conec perfectament i la ironia MORDAÇ em sembla fantàsticament bona com em queda...però el "respectable" que no anda puest en el tema no pillem ni un borrall...

En quant a el CANVI climàtic...buf...
Per un costat fijo que un pet del pinatubo , un terratrèmos que desvia el eix, o qualsevol fet NO HUMà pot alterar molt mñés el clima que la nostra acció.
Sefurament hi ha MOLT DE NEGOCI en joc mb això del canvi climàtic..tant en un costat com en l'altre...però jo sempre tindré molt clarq ue ( amb canvi climàtic o no), tirar una pila al mar o una burilla en una zona de psicobloc és una contaminació BRUTAL pels organismes ue hi vieun.,..i si puc reciclar i usar menys bosses fijo que almenys a nivell agregat, els ecosistemes patiràn menys sobrecàrrega.

Amb canvi climàtic o sense ell segur que una acció total i global sobre els nostres comportaments allarga els recursos i permet accés de més persones als mateixos.

és un tem complicadíssim i moltes vegades amb uns efectes boomerang increïbles.

Ah..a la BAVARIAN route la rimaya havia baixat 20 mts ...com que hem guanyat 20 metres d'alçada en paret igual això del canvi climàtic no és tant txungo per l'alpinisme!!! Imagines poder anar a fer roca calenta a l'estil yosemite però al Karakòrum o al baffin? waaaaaw....

TR dijo...

Per ecrt el professor de música...espero que no fos argentí....

Esteve Casas dijo...

Ostras, al final ha salido:

¡EL CAMBIO CLIMÀTICO!

Cuando Marieta empezó a contarme cosas sobre el tema, era escéptico en cuanto a que pudiera ser falso todo lo que nos estaban vendiendo, no obstante, hay algunos datos esclarecedores que Marieta me ha hecho notar a base de leer el Dr. Anton Uriarte (http://antonuriarte.blogspot.com) Hechadle un vistazo si teneis un rato) y gracias también a sus comentarios:

* El vapor de agua es un gas de más efecto inverandero que el CO2.
* Hubo más CO2 en la epoca de dinosaurios (Contrariamente a lo que se cree, + CO2 = + vegetacion)
* Se han descubierto retos de materia organica vegetal en sitios actualmente helados, luego hubo clima más càlido
* Se comparan datos estaciones meteorologicas que antes estaban en medio del campo y ahora estan en medio de ciudades, con la distorsion que esto supone,
* ... y otras que no me acuerdo o no sé.

En definitiva, como dice HITLER en el siguiente enlace: http://www.youtube.com/watch?v=jGdbHW9Nlds, el cupo del CO2 y pagar por emitir más, es de las mayores trolas que se han hecho, y permite vivir muy bien al Sr. Al Gore & cia

Marieta dijo...

Tranki: una cosa es el 'canvi climàtic', que com tu bé dius està regit per molts factors. I l'altre és la biosfera i els recursos naturals on crec que SÍ que hi tenim molt a dir i molt a fer, perquè ens afecta directament i nosaltres també ho alterem directament. O sigui, al loro!
Jo també espero que no fos argentí...pobres nens jejejeje

Stif: ya sabes, soy especialmente sensible a esta temática, será porque lo veo claro meridiano y nos la endiñan por donde pueden. Uriarte es un buen referente pero no el único, no quiero agobiarte diciendo donde debes mirar pero si te aburres -y al resto igual- y os interesa el tema: http://foro.meteored.com/climatologia-b17.0/
infinidad de foros donde participa gente con conocimiento de causa, y de ahí a mil enlaces. Muy interesante.
Bou, nem a escalar, no?

Anónimo dijo...

Els científics de la CRU deurien estudiar a la mateixa universitat que els economistes del govern grec: "Todo va bien, amigos".

Anónimo dijo...

marieta aket amic del k parles no sere jo no??? jajja
oriol reus...
cuidat pendona

Anónimo dijo...

no se si s'ha arribat a penjar,.. per si de cas..
em sento aludit amb el sacrifici del k parles... no sere jo l'amic del k parles.....??? jaja
cuidat

KTX dijo...

perdoneu, soc jo del que parla, dormo 5 hores o menys cada dia.
colorines.

Marieta dijo...

Al anònim: sí, a la Universitat del "jronya le jronya". Una vergonya, fora conyes.
Als al·ludits: sí, amics, sou tots vosaltres (en realitat no, però qualsevol que curri i escali fanàticament té mèrit ;)
-tú, colorines, si no duermes es porque no quieres, con la de tiempo libre que tienes! - JAJAJA

Gerard dijo...

Em sembla recordar que el principal acusat de tergiversar dades va acabar dimitint...
Lamentable. I encara ho és més perquè aquells que vulguin girar l'esquena al problema real (perquè clima, fonts energètiques fòssils i renovables... tot va en el mateix paquet) tenen encara un argument més per a fer-ho. Ni G20's ni històries: Kyoto va ser un fracàs, Copenhague va ser un fracàs i fins d'aquí a 15 anys no es començaran a plantejar res seriosament.

Als metoròlegs de meteocat, però, no els toquis pobrets! hehe

Fernando dijo...

El cambio climático debe ser a la geología lo que el grado a la escalada.
La verdad es sobre esa noticia de la falsificación pase muy por encima por dos motivos elementales. Uno es que no tengo conocimientos suficientes, además por la forma en que llega a hacerse pública, para valorarla en su justa medida; el otro es que si creo que hay un cambio climático, atmosférico o como se le quiera llamar. Es sutil pues no tenemos a todos los pozos de petróleo ardiendo al mismo tiempo, ya estariamos todos muertos, sino que que es una quema lenta y continuada. Algo se tampona pero seguro que algo queda y que hara daño.
El tipo en cuestión creo que dimitió por los goles le habían metido los colegas, no porque falsificara él algo en particular.
Y tambien creo recordar que frases o expresiones de índole coloquial que usaban los investigadores entre ellos se usaron de forma torticera para intentar demostrar que estaban falsificando sus investigaciones.
Eso no quita que hubieran algunos "listos".
En tiempos antiguos habían muchas plantas pero seguro que también una humedad horrorosa.
S2

Marieta dijo...

Gerard, els del meteocat són del teu gremi, i per això els defenses, oi? sigues sincer ;) L'afició d'aquest país per les prediccions meteorològiques no té rival (bé, pot ser els anglesos...) i si ho fan malament la indignació és total.

Fernando: que va, que va. A la mayoría de geólogos se la sopla el tema. Lo del clima y sus modelos (o modelitos) es más de físicos... Pero creo que una buena perspectiva temporal de lo que ha sido el clima vale la pena y ahí si que los geólogos podemos decir algo.
Algo.

Estic sitiada a casa, què us sembla!?!?! -genial, ja us ho dic jo-

Fernando dijo...

¿También podras fotos de tu desesperada, perdon, afortunada situación?
Supongo que la nevera llena.

Marieta dijo...

de momento todo bajo control. Pero si la nevada dura mucho...a lo mejor no volvéis a ver a Neula, o a Esteve...Y es que cuando me entra el hambre me pasa como a charlot, que veo pollos asados donde no jejeje
Dicen que está tarde viene lo peor...

Anónimo dijo...

buf...

¿I si és una "treta" dels angèlics de les grans indústries per desviar la atenció sobre EL problema del canvi climàtic?

Mai realment es pot saber perquè i com es van empotrar avions a les torres, amb milers de persones veient-ho...com podem saber quin és l'estat real del nostre planeta? wah..no sé, el cas es que degut a nosaltres o degut a el propi planeta les coses estan variant, i cal anar en compte, ab el cliem ai amb els recursos...si no actuem plegats això serpà un garbuix, segur...

TUFA! Molt guai el "posado" al sofà amb la NEULA i el llibre del Gullich...podria arribar a haver-hi un peu de foto dient "aqui nuestra amable Marieta enseñándonos su mansion en la campiña, disfrutando de la naturaleza, con su familia y sus libros" rotllo "lecturas"!!! que bo!!! La foyo amb la perruca insuperable...

ei KATX!!! a veure si fas els forats dels acrgols de les preses per cargols standart!! Les més grans NO ES COLLEN ni amb cargols de 15 coms crec! Vaig equipar una via de 7c+ o 8a a la pXB, amb le steves preses...bastant bona adherència i formes guapes i interessants..., però el tema CARGOLS repassa'l...

TRanki

Marieta dijo...

tranki, lo de les torres, sincerament, ni puta idea. Del "canvi climàtic" n'estic convençuda -que no vol dir que tingui rao- que és un muntatge que afavoreix a uns quants. De retruc, però, aprofitem i reconvertim els usos i necessitats energètiques; això em sembla bé. Tot i així és una vergonya que ens vulguin enganyar... però no entraré en detall ;)
Pel que fa a la foto del "Lecturas-Gullich" jejeje, mola, oi? semblo la Preisler...En el proper capítol us ensenyo el búlder del meu rancho XD

Mas allá del office dijo...

Marieta, i les geleres dels Alps?? Alguna cosa passa allà.

I això que jo no m'ho crec massa això del canvi climàtic.

Per cert, que és un tema que habitualment estudien els físics/geògrafs...

Marieta dijo...

Hola encant! quant de temps. Ja sé qui ho estudia això, acas he dit el contrari (o sí? es que ja xoxejo) Però del "paleoclima" asentiras que és més cosa nostre que vostre. Per dir alguna cosa. Ehm...m'estic descentrant. Perdó.

De les geleres dels alps et diré que estan en retrocès, cert. Però sàpigues que quan es va començar a tenir informació -més o menys seria- de la seva grandària, tot just estavem a la LIA (petita edad de gel) i les glaceres eren molt més exteses que actualment.
Bé que s'hi han trobat restes d'homes que campaven per allí fa uns milers d'anys, no crec que jo que hi passéssin amb la mateixa quantitat de neu que ara.
Són especulacions, igualment. Deixa't caure per aquí i m'instrueixes, que tu en saps més ;)

Mas allá del office dijo...

Ho sento Marieta no puc venir fins aquí, després de llegir "que tu en saps més" m'he inflat tant que no passo per la porta.

Per altra banda, cert és que quan es parla de clima és molt difícil establir la referència. Quin és el clima que hauria de fer? El d'abans? Però el d'abans, quan? El dels anys 80? El dels 50? Difícil trobar una referència d'una cosa que canvia constanment.

Marieta dijo...

sí, no és cosa fàcil...jo no sé què dir-hi.
Doncs t'he vist passar fa una estona i estaves prou bé, com sempre ;)
apa, ja ho comentarem!