jueves, 18 de marzo de 2010

Carta de l'Oriol i en Pep

A continuación copio aquí una carta, firmada por Oriol Maraver y Pep Terrades, para acabar de la mejor manera posible con la polémica de la FEEC-CTEEC.

Salutacions cordials a tothom.

Som Oriol Maraver i Pep Terrades, escaladors i fins la temporada 2009, responsables, entrenadors i tècnics del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) de la FEEC.

La nostra experiència en l’àmbit de la tecnificació en escalada esportiva comença des dels inicis de la seva creació dins de la FEEC, al 1998/99 com a esportistes i acabat aquest període, com a entrenadors, en el nostre projecte esportiu dissenyat fa quatre anys.

En aquest nou rumb que pren la FEEC, se’ns aparta sobtadament i sense exposar-nos clarament els motius . Segurament no ens queda més remei que acceptar la nova situació, però si volem abans de despedir-nos , deixar constància de la nostra feina i de la nostra aportació durant aquest període.

Al llarg d’aquests anys de projecte hem treballat amb escaladors/es com Pau March, Víctor Esteller, Àlex Granados, Albert Flaqué, David Arjona, Paula Alsina, entre d’altres, que han competit i situat a la Federació Catalana al nivell més alt dels podis de les seves respectives categories en l’àmbit estatal, aconseguint així la recompensa de ser seleccionats per la Federació Espanyola a nivell internacional.

Hem treballat dins els paràmetres del concepte “tecnificació” , no en els “d’alt rendiment”. Per nosaltres ha estat fonamental basar el nostre treball en l’esglaó previ a l’alt rendiment. La nostra tasca ha reeixit en un difícil equilibri entre la formació de base pels esportistes i els resultats exigits per la FEEC.

Avui per avui, alguns d’aquests esportistes ja formen part de l’esglaó superior de l’alt rendiment. Això, creiem que no ha estat casualitat: hi hem cregut des del primer moment.

Sabem que no tot ha estat un camí de roses, hi ha hagut molt d’esforç, de patiment, lesions, decepcions, nervis, derrotes... Cada cas ha estat un món per a nosaltres i per tant, hi ha hagut moments i decisions difícils, fins i tot poc agradables, però sempre honestes i fidels a uns valors que creiem importants per les edats dels esportistes-escaladors-adolescents-persones que formen el CTEEC.

Volem fer públic l’agraïment absolut a aquests esportistes i pares d’aquests que han estat fidels al nostre projecte, que s’han esforçat, i han demostrat perquè havíem de confiar en ells. Estem convençuts que el seu esforç els ha donat la seva recompensa en quan a resultats (campionats i copes d’Espanya en totes les categories, seleccionats per participar al circuit europeu i fins i tot mundial, encadenaments de víes a vista i assajades de graus molt destacables, concentracions amb Tecnificació Espanyola, etc). Estem convençuts que les seves inquietuds els portaran encara més lluny, i els animem.

Recordarem sempre les persones que han cregut i segueixen creient en nosaltres, que ens han ajudat en el nostre projecte, que ens han ensenyat més del que sabíem i que ens han ajudat a créixer i a fer millor la nostra feina i de retruc, a fer millor el CTEEC.

Volem demanar les més sinceres disculpes als que han patit les nostres mancances i als que els nostres criteris d’actuació no els han semblat els més correctes. Esperem no haver causat danys irreparables i poder parlar-ne fluïdament, si es dóna el cas, des d’una altra perspectiva.

A tots aquells/es que hem conegut en el camí, que no són pocs, fins sempre!

L’esport sempre serà una forma d’aprendre i de compartir una valuosa part de les nostres vides. L’escalada sempre serà quelcom més!


Oriol i Pep


16 comentarios:

Anónimo dijo...

por una vez y sin que sirva de precedente estoy e acuerdo con actuacionde la FEEC.Los errores se pagan y el criterio seguido para la elección de los integrantes del CT no ha sido ni acertado ni claro.Ojala la FEEC utilizase siempre el mismo rasero en otras actividades de su ambito,nos iria mejor a todos.

Marieta dijo...

anónimo, esta es una carta de despedida córdial, para zanjar ya con el maldito tema y olvidar. Tu comentario, totalmente respetable, es, en mi opinión, discordante y fuera de lugar (creo que esto ya se ha dicho en otros lugares y en otros momentos).
Un saludo

Aviso que no voy a permitir, como cosa excepcional en este blog, ningún tipo de polémica al respecto. Cualquier comentario que se pase de tono será eliminado.

Anónimo dijo...

elimina ,elimina..
"En aquest nou rumb que pren la FEEC, se’ns aparta sobtadament i sense exposar-nos clarament els motius ".Mi comentario discordante y fuera de lugar solo queria aclarar...
Paz siempre

Marieta dijo...

anónimo, no te mosquees pero tus comentarios están fuera de lugar, y no te lo digo cabreada sino con ganas de dejar de remover más el tema. :)
Que en la carta cuenten cómo sucedió no implica que esté bien o mal el desenlace. No son lo mismo los medios que el fin. Así que no te confundas.

Paz y amor para ti también.

Anónimo dijo...

me he confundido?
pues no me he dado cuenta..
Tengo el sindrome de dinio? no lo sabia?..que es medio?
que es la parte?..es horroroso siempre estoy fuera de lugar..
paz, amor, y comprensión escrita..que es otra forma de analfabetismo(esto es muuuyy malo)

Anónimo dijo...

I perquè no se'ls dóna les gràcies per tot lo que han fet i prou? Evidentment no faras mai a tothom content, però qui fa el que pot no està obligat a més, i aquest parell han pencat de valent.Amb elegància i desinterés..Penso que amb un; 'Vinga, molta sort nanos i a mirar endavant!' No entres en cap polèmica (que tots coneixem) i almenys animes a algú que està dolgut, i que té tot el dret del món d'expresar el seu disgust.
Upup Bous!!
Pau Pintado.

antonio guerrero dijo...

AL ORIOL NO LO CNOZCO MUCHO QUE SI PERO VAMOS QUE CNOZCO MAS AL PEP DE LO QUE NO TENGO DUDA ES DE QUE SE PUEDEN ACOSTAR BIEN TRANQUILOS PORQUE ESTOY SEGURO QUE HAN HECHO TODO LO POSIBLE POR ENSEÑAR TODO LO QUE SABEN Y MAS,HABER LAS PERSONAS SOMOS ANIMALES DE COSTUMBRES Y SI ESTAMOS ACOSTUMBRADOS A DARLO TODO ESCALANDO,INCLUSO LO QUE NO TENEMOS,TAMBIEN LO DAMOS HACIENDO OTRAS COSAS Y YO HE VISTO A ESTOS DOS APRETAR DE VERDAD.UN SALUDO Y PALANTE QUE EN LA ROCA NADIE PONDRA EN DUDA VUESTRA FUERZA DE VOLUNTAD.

TRanki dijo...

JO es qe sóc "alpinista" i això de les compes, les fedes i els organismes es que em cau molt lluny...però ( des del mé absolut desconeixement de tot plegat) estic TOTALMENT d'acord amb ANTONIO GUERRERO.

L'Uri ´s una persona honesta i generosa, he vist de reüll la cura que tenia amb els nanus i la seva dedicació les vegades que s'ha competit a la PXB.

No crec que siguem d'una raça especial, però potser el fet que un escalador ( que fa quelcom tan inútil com dedicar la seva vida a pujar pedres) visqui enmig de un joc polític i de poders com ´s una FEDE segurament li donarà maldecaps...

Res URI ( i PEP a qui no conec), una megaabraça aia tibar-li fort, que demà és finde.

PD: i la colla de bous que han creat no ha estat "per casualitat"...que consti...

Esteve dijo...

Bona feina Pep i Oriol!

P@uL€T@ dijo...

Tot i que jo em el que vaig passar més temps al centre va ser principalment em l'Oriol, tinc que donar-vos les gràcies a tots dos!! Allò sí que era un equip en que uns ajudavem als altres tant i com podiem cosa que no podem dir ben ve ara.

Jordi_Brasil dijo...

Como sabeis, estoy en desacuerdo con muchas de las decisiones y actuaciones de la FEEC y de la Fedme, pero en democracia, y ante la ley, cada junta o direccion si tiene autoridad para hacer o deshacer a voluntad, claro que en este pais, al solo tener voto 30 de los 350 clubs filiados, estabamos pillados a la "dictadura" de estos 30 dueños....
Como durante estos ultimos 4 años, no ha habido "unión" entre los escaladores, seguimos pagando con nuestras licencias, cosas ajenas a la escalada, y hay un muro por parte del gobierno y las entidades envolvidas, que imposibilitan cambiar normativas o canbiar la ley del deporte.

Despues respiramos alver que "alguien" un iluminado....creaba la xesca y pensamos que con la union d etodos se podrian mejorar las cosas, pero al no haber "al iluminado" tirando del carro, todo parece que se quedo en una simple lista estadistica de los escaladores catalanes, pero sin ninguna sustancia......para que entonces.....esta lista?.

Estosson algunos d elos motivos que nos han impulsado a crear la FIECAT, Fede Independent de Escalada de Catalunya. que siendo reconocida por la UIAA,y la FFME, tendra los seguros del CAF, Club Alpino Frances y funcionara como una FEDE "alternativa" para apoiar a los escaladores catalanes. Se podran tener las dos licencias.

Los Señores Oriol y Pep, pueden ponerse en contacto con nosotros y estaremos encantados de estudiar la viabilidad de su proyecto, estamos tambien en contacto con Manuel Sanchez, ex-director de competiciones de la Feec, y actual dueño del rocodromo de el Forat en can Vidalet y creador e impulsor de la Fuixarda, como Presidente del FIECAT, y director de Compes.
La Fiecat. reconoce a los clubes y grupos tanto legaslmente constituidos como no, a los atletas y escaladores a titulo individual y tecnicos y preparadores.

fiecat.montserratus@gmail.com

Anónimo dijo...

BRASIL, a CAGAR...llegeix el que diu la MARIETA i si vols deixar un agraïment el deixes...

Que d'això també en vols treure TAJADA?...tots els "polítics" sou iguals i tu, que ni hi arribes però ja et molaria, EL PITJOR...

Mas allá del office dijo...

Yo vendo alcachofas!!
Muy buenas!!
Con unos compañeros hemos creado una asociación independiente de productores de alcachofas que vende directamente a los clientes sin pasar por los clubs tradicionales. Oriol, Pep i quien quiera os podéis apuntar a nuestra asociación, que no tiene nada que ver con este post, pero aquí lo importante es que he venido a hablar dde mi libro...

susi dijo...

buenooooo se me van a salir los ojos de las órbitas de leer lo que leo!!!!

pd: lo siento, no he podido reprimirme.

pd2: no conozcoa Pep, pero si a Uri i me parece una gran persona en todos los aspectos.

petoneet marietaaa!!!!!!

Marieta dijo...

Agradecer a todos los que habéis comentado constructivamente el tema del post.
No voy a entrar en polémicas de las que veo imposible salir así que...me voy a por alcachofas!

Anónimo dijo...

¿A cuanto va la alcachofa? fa fa fa, creo que yo las tengo, mas baratas.
ME INTERESA EL TAMA PARA ADEIRME, ¿Con quien tengo que hablar?
Por favor que estoy muy necesitado y me agarro a un hierro caliente estttttttttoo una alcachofa caliente.
Colorines.