lunes, 8 de febrero de 2010

Late, corazón

El jueves conocí a un anisakis. ¿Qué os parece? Pues un asco. Ya, que los ha habido siempre, que si los cueces a 60º C mueren y si los congelas durante dos días, también. Pero qué queréis que os diga, ver al simpático animalito desfilando parsimoniosamente por un rape es una imagen difícil de olvidar. Para los que no sepáis, el anisakis es una especie de gusano que vive en los intestinos de los peces (en el 80% de los peces del Atlántico) y que puede causar trastornos graves a quien lo ingiera vivo (vease el caso de la vicepresi Fdez. de la Vega, entre tantos otros). Por este motivo, Sanidad creó una Ley que obliga a los restaurantes a congelar el pescado antes de cocinarlo o de servirlo crudo.
Eran las siete de la mañana del día siguiente cuando, conduciendo por la autopista, me dirigía hacia el trabajo rememorando con repugnancia la imagen del anisakis retozando feliz por mi rape en adobo. Pensé que no existía nada que me hiciese olvidar un trauma de tal magnitud pero estaba equivocada: me metí en el lateral de la autopista para ir a repostar combustible cuando mi coche se encaprichó del maletero de un Mini que tenía justo delante. Nada ni nadie pudo evitar tan emocionante encuentro. Siniestro total, dijo el mecánico.
Supongo que mi cupo de mala suerte ya estaba completo cuando al día siguiente, contractura en cuello mediante, conseguí encadenar un 8a en Les Bruixes cuyo nombre recapitula mi plácida semana: El Latido del miedo.

Bonita estampa de la semana anterior, desde la pared de les Bruixes, cuando los anisakis aun me eran grandes desconocidos. Qué tiempos aquellos...

20 comentarios:

TRanki dijo...

POs... a seguir pillant del gafe no?

Ostres el dia que trepitgis una caqueta, que et toqui la loto, o que a la gayeta de la buena suelte et surti "dale pegues que la hases"...i si a sobre vas entrenada i lubrificats els tendons, muscles i demés....fAS 8C!!

Res tu, no hay mal que pol bien no venga!

salute!

Tranki

Ferran Guerrero dijo...

collons, estem be tots plegats, nosaltres, acabem d'arribar del metge els dos, la Laia amb una passa de panxa inhumana, per els nens petits, i jo segons paraules textuals del metge "tens una faringitis, pero no una qualsevol, la teva gola sembla una cova nano".

Aixi que ja veus, lo nostres es menys greu que lo teu, ho sento per el teu cotxe, pero ara et podras comprar un mini, una de les meves il·lusions, uns mini.

Cuidat i records a la familia

Anónimo dijo...

pues yo me fui a la mani(manicura vaya ....)y se me rompieron una uña..y al dia siguiente fue horrible no pude encadenar si 6b¡hay como te entiendo marieta!

Marieta dijo...

tranki: uhh, ojalà fos tan fàcil, aniriem tot el dia xafant merdes jejejeje. Però bueno, al menys mirem el cantó positiu de les coses, oi? apa, una abraçada!

Ferran: ja t'he llegit... cuideu-vos que aquest hivern està sent molt dur, tothom es posa malalt (si es que som uns fluixos) I ara que ho dius...a mi també em fa mal el coll!!! jejeje, però no em preocupa perque segons la teoria del tranki, calculo jo que unes angines han de donar un 8b o por ahí.
Això sí, de minis ni parlar-ne. Ara li he agafat mania.

Anónimo: claro, claro...

Txomo dijo...

Mi más sentido pésame por lo de tu coche... Se les coge cariño a los animalillos :-O

A los anisakis no creo que se les llegue a coger cariño, la verdad... por cierto, de qué parte de Grecia era?

Saludos!

TRanki dijo...

heheh...questo finde estava ESTRESSAO!!!

FA dies que trepo en familia...rotllo acabar fent sèries a la sikadur i tal...una runia ruinosa...de fet el dissabte estava fent 7b's amb tres crios cridant i corrent sota la via ( patismosa a sac ella), sota el sol, petat per l'entreno...

Diumenge amb les mans sangrantes i el cos desfet ja no tenia ni esma d'arrossegar els 13 kilos d'arnawet i material al senglar..i vaig anar a Paparres...genial, al tercer xape de la ZONA si caus vas al terra..i el Nawet té la "vista" de començar a tocar els nassos just quan pillo el plà del tercer xape ( elq ue si no ho he dit encara, si falles xapantvas al terra)...evidentment al primer pegue va xerra...al segon ( el bo) també...de fet vaig baixar i després de anar menjar-me'l viu li vaig fer dos petonets...però va seguir demananant-me que li expliqués un conte mentre pillava el monodit de la quarta presa i s'agafava a la cama de l'asseguradora...( la Lila).

resultat...vaig fer una "siesta" sota el solet ( una mica de fotosíntesi no va mal)...i em vaig relaxar...

Següent pegue, amb el nen plorant i tot, FLUTAN a cadena...

MORALEJA: positivo, no d'alcohol, o si...no hi ha malq ue per rotpunkt no vingui.

Als d'OSONA: tranquis que una bona grip "neteja" ( que deia la meva avia...

I a la Marieta...cambia de peixeter!!!hehehe

Salute.

Ah i a lanónimo: cambia de esteticiene i d'entrenador...se lo montan mal, fijo...

Anónimo dijo...

Anonima tranki¡¡¡¡..anonima¡¡¡ que aixo dels blogs no mes m,anima a escriure quand veig noticias del cor,,i aquest blog es parla del COR i sobre tot..ES TANT ROSA¡¡¡¡¡¡¡petonets

oriol dijo...

Weeeee!! jui, jui, jui...

Jo només és per tocar els kullons.... jejeje, però us he de dir que jo em trobo fenomenal juaaaaa!!!

(hoy como patatas, no como pescado. Mi mama me ha llenado el deposito de gasoil del coche, he encandenado un cinquillo, el wc de mi casa huele a limpio... i me encanta el Xarop de Llimoona)en fin.... Joderos!

QUO... Mirant Gran Hermano!!

Anónimo dijo...

pensa en la gent ke no pot compra peix fresc,perke els preus semblen de joies i no aliments,i els ke no poden ni anar a treballar perke no en tenen.....be tampoc es per desanimar tant tant...apa ke encadenis molt molt.sergi.

Esteve dijo...

Ara, avui en dia amb la crisi, crec que és més econòmic comprar lluç o rap fresc que no cualsevol carn que de seguida et costa 20-25€/kg.

En fi, amb això de la crisi jo penso com la MªAntonieta, si no tienen pan, que coman pollo.

Jo m'he tirat a la verdura, però si ja tenia flatulencies, ara, ...

Marieta dijo...

Txomo: pues sí, le tenía cariño al coche pero más cariño le tenía al anterior (era un lada niva!) y también se fue al hoyo, pobret. En cuanto al anisakis, menos bromitas que cualquier día te tragas uno y te baila el Sirtaki en el colon...

Tranki: al loro amb els xapatges tensos! estas com un ramat de bens! jajaja Pel que fa al peixeter, t'asseguro que l'anisakis no indica mala qualitat...i que tant tu com jo en devem haver menjat a grapats. EXCS!

Oriol: desde que te vi en mallas has perdido credibilidad -pero has ganado en glamour, eso sí-, lo siento ;)

Sergi: collons, què optimista! Doncs res, aquí no es parlarà més ni de peix ni de feina. Si es que en som d'insolidaris... Vaaaa, una mica d'algria Macarena!

Esteve: "si no tienen pan que coman pasteles". Lo de "que coman pollo" lo dice Neula, no MªAntonieta. ;)

Txomo dijo...

ostia! el Niva lo conocí yo! :D

lo importante es que tú no te has hecho nada... Mi hermana se durmió al volante hace un par de años y siniestró el suyo... pero los coches son sólo dinero, nada que no se arregle dando el callo :P

saludos

Marieta dijo...

es verdad Txomo! Me acuerdo perfectamente de esas tardes de verano...y tú llevabas pantalones tailandeses, eras un adelantado a la moda! jeje aun los tienes?

Txomo dijo...

Pues sí, todavía los tengo, son la mar de fresquitos para el verano!

Y como son de cintura aaaancha, pues todavía me los puedo poner!! jajajajaj

saludos!

Gerard dijo...

La imatge d'un cuc removent les seves vísceres nematòdiques per entre el rap no crec que sigui la més adequada per després de sopar. Entre això i un bistec amb disenteria no sé pas amb què em quedaria. En qualsevol cas, VECUS! Perquè els animals més fastigosos acostumen a ser també els més resistents?

Marieta dijo...

Tens tota la rao, Gerard "mala hierba nunca muere". I no només parlem de cucs!! jeje
Mira que no sóc gaire maniàtica però quan vaig veure el cuc quasi em desmaio (bàsicament perquè el dia abans ens vàrem menjar la meitat del peixet...ben cuit, o això espero!)

mchesa dijo...

hola Marieta, quines coses que et passen noia. Però tenint sort i sentit de l'humor, la quantitat d'anèdoctes que tindràs per a explicar als néts! una abraçada

Marieta dijo...

gràcies Mariajo! Per cert...pel que fa al Pedraforca "estamos trabajando en ello" (bé...no gaire, si et sóc sincera, a veure si fem els deures)
Una abraçada!

Lau dijo...

A veure...
Vaig llegir el teu post i la idea era oblidar el tema de l'animaló invertebrat que us saludava somrient i amb la panxa plena des del vostre rap....

He evitat mirar o buscar qualsevol tipus d'informació il·lustrada, o no, sobre aquests animalons...
Fins i tot he evitat de comentar aquest post.

Però...

Tot i així... avui no he pogut menjar-me el llenguado tranquila!!!

Marieta!!! t'odioooo, m'has fet agafar manies amb el peix, amb lo que a mi m'agradaa!!!
I el sushi?? com vols que mengi sushi ara?? i a llocs on no sé d'on treuen el peix!!

NOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

PD: Bendita ignorancia...

Marieta dijo...

jajajajaja
Pues jo quan el vaig veure em vaig quedar pàlida i una sola paraula em va venir a la ment "ANISAKIS" aleshores vaig entrar al google i em vaig empapar d'informació. I no ho hauria d'haver fet. Escrupulosos, no llegiu el següent: (hi ha un video al youtube d'un català que troba un anisakis viu al seu rap, però el rap era cuit! Aquí http://www.youtube.com/watch?v=iEs3b59SvJ4)

Amb lo que m'agradava a mi el salmó fumat...

Ho sento Laura! jeje